Ankara’da bu hafta: Yargı gündemi devam edecek

ANKARA – Ankara’da bu hafta, geçtiğimiz haftaya damga vuran yargı gündeminin devam etmesi bekleniyor. Sinan Ateş ve Ayhan Bora Kaplan dosyalarının siyasetteki yansımaları bu haftanın ana gündemlerinden olmaya devam edecek. Öte yandan Kobanê Davası’nda verilen cezalara ilişkin tartışmalar da hafta boyunca takip edilecek.

STOKÇULUK VE FAHİŞ FİYAT TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİ SÜRECEK

Yargı gündeminin Meclis’te de yansımalarının olması beklenirken Meclis Genel Kurulu ve komisyonlar yasama mesaisini sürdürecek. Genel Kurul’da fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren teklifin görüşmelerine devam edilecek.

Bu teklifin tamamlanması halinde Genel Kurul’da geçtiğimiz hafta komisyonda kabul edilen ve muhalefetin ‘Paralel bakanlık kuruluyor’ eleştirisini yaptığı Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu Teklifi’nin ele alınması bekleniyor.

KRİPTO YASASI KOMİSYONDA

Kripto varlıklarla ilgili 19 maddelik kanun teklifinin komisyon görüşmelerine de bu hafta başlanacak. Teklif ile kripto varlıklarla ilgili tanımlamalar yapılacak, Sermaye Piyasası Kurulu denetim ve izinler konusunda aktifleşecek ve teknik altyapı konusunda da TÜBİTAK devrede olacak. Teklif, perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak.

İLİÇ KOMİSYONU AKADEMİSYENLERİ DİNLEYECEK

İliç Maden Faciasını Araştırma Komisyonu, bu hafta da çalışmalarını sürdürecek. Komisyon üyeleri bu hafta İstanbul Teknik Üniversitesi’nden akademisyenleri dinleyecek.

DİJİTAL TELİF YASASI HAZIRLIĞI

Dijital Mecralar Komisyonu’nun gündemi de bu hafta yoğun olacak. 18 Mayıs’ta Dijital Telif gündemiyle toplanacak olan komisyon, bu konuda bir yasa çıkarmak için ilk değerlendirmelerine başlayacak. Komisyon önümüzdeki günlerde Google yetkilileriyle de görüşecek.

AK PARTİ MKYK’DAN KONGRE TAKVİMİ BEKLENİYOR

AK Parti MKYK’nın yerel seçimlerin ardından 22 Mayıs’ta ikinci kez toplanması bekleniyor. Seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerin devam edeceği toplantıda olağan kongre kararının alınacağı, mahalle temsilcilerinin seçimiyle başlayacak kongre takviminin belirleneceği kaydediliyor.

GRUP TOPLANTILARI SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ

Meclis Salı ve Çarşamba günleri liderlerin konuşacağı grup toplantılarına da ev sahipliği yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x